Digitaal aanbod

In de bib kan je gratis met je eigen toestel surfen op wifi, maar je kan ook gebruik maken van vaste computers met internetverbinding. Je kan scannen, kopieren en printen of gewoon de krant online lezen. Ontdek zeker ons uitstekende aanbod aan e-boeken en online luisterboeken. Bij digitale vragen kan je maandelijks terecht bij de Digidokters of kom eens op de koffie tijdens het Digicafé! En dankzij LeesTipper en Boekenzoeker kom je gegarandeerd uit op een verrassend goed boek, op maat van jouw wensen! Tenslotte nodigen we je graag uit tijdens de jaarlijkse Digitale Week.

E-boeken

 

Leen als lid Nederlandstalige en Engelstalige e-boeken via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel: tablet, smartphone, computer of e-reader.

Opgelet: lees zeker de handleiding! 

Meer info >>

 

Printen

 

Wil je digitale documenten afdrukken op papier? Als lid kan je via onze internetcomputer of via je eigen toestel gebruik maken van onze printer. Die vind je op zolder.

Je kan op A4-formaat (blad) of A3-formaat (poster) afdrukken. Printen in zwart-wit kost € 0,15 / 0,40 per bladzijde, in kleur € 0,30 / 0,80 per bladzijde. Je betaalt achteraf aan de balie of de uitleenstations. 

Hoe werkt het >> 
Druk af via onze computer >> 
Druk af via je eigen toestel >> 

Home Academy

Logo van Home Academy

 

Geboeid door wetenschappen zoals bv. geschiedenis, virologie of moderne filosofie maar geen tijd of zin om boeken te lezen? Luister dan online of via cd's naar de hoorcolleges van Home Academy. 

Enthousiaste professoren delen hun expertise op een eenvoudige, duidelijke, enthousiaste en vaak humoristische wijze.

Om te downloaden heb je onze code nodig zodat je kan luisteren vanop je toestel, thuis of onderweg!

Meer info >>

Mijn Bibliotheek

 

Mijn Bibliotheek is zeer handig! Als lid kan je zo online de uitleentermijn van je ontleende items verlengen. Ook kan je items reserveren.

Bovendien kan je de lidmaatschappen van gezinsleden koppelen aan jouw profiel, zodat je een mooi overzicht hebt van alle ontleende items. Je kan ook in hun naam verlengen. 

Verder heb je zicht op je kosten en kan je lijstjes maken met je favoriete items.

Ga naar MijnBibliotheek >>

Mijn Leestipper

 

Op zoek naar een goed fictieboek voor volwassenen, maar je weet niet wat te lezen? Geen probleem!

De bib kan je ook online elke maand inspireren en adviseren met persoonlijke leestips via Mijn Leestipper !

Mijn Leestipper tipt boeken naar je eigen smaak en voorkeur, recht uit de collectie van Het Predikheren!

Hoe werkt het >>

Ga naar Mijn Leestipper >>

Boekenzoeker

 

Met Boekenzoeker kan de bib je ook online helpen om een goed jeugdboek voor jou te vinden in de jeugdcollectie van Het Predikheren.

Een avonturenverhaal om in één keer te verslinden? Een dun boek voor je boekbespreking? Een vrolijk voorleesboek of kleurrijk aanwijsboek? Boekenzoeker helpt je kiezen! 

Leerkrachten vinden er ook leeslijsten op leeftijd en thema.

Meer info >>

Digidokters

 

Zit je met vragen over een digitale kwestie? Werkt je gsm niet vlot? Of heeft je tablet vreemde kuren? Waarom start je laptop zo traag op? En hoe kan je best omgaan met de schermtijd voor je kinderen (en voor jezelf)? 

Elke 2e woensdag (13u-16u) en donderdag (16u-19u) van de maand staan de digidokters vrijwillig en gratis paraat.

De digidokters zoeken samen met jou naar een oplossing. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.

Bekijk tijdstippen >>

Wifi-netwerk

 

In Het Predikheren kan iedereen gratis onbeperkt gebruik maken van het internet

Je hebt een eigen toestel nodig. Om je toestel te verbinden met het wifi-netwerk, heb je een paswoord nodig. Dit vind je op de schermen en aan de balie in Het Predikheren.

Verbind je toestel met het wifi-netwerk 'HetPredikheren' en geef het wachtwoord in.

Surfen maar!

Gratis wifi Stad Mechelen >>

Internetcomputers

 

Leden van de bib kunnen gebruik maken van een computer met internettoegang, maximum 2 uur per dag. Ben je geen lid, dan betaal je eerst een beperkt lidmaatschap van € 2 per jaar.

Elke computer gebruikt Windows en heeft een internetverbinding, een identiteitskaartlezer, een aansluiting voor je eigen hoofdtelefoon, meerdere usb-poorten en tal van programma's. Je kan een computer op voorhand reserveren. 

Kopiëren

 

Wil je papieren documenten kopiëren en (meerdere keren) afdrukken ? Alle leden kunnen gebruik maken van de printer op zolder om te kopiëren. 

Je kan op A4-formaat (blad) of A3-formaat (poster) afdrukken. Kopies afdrukken in zwart-wit kost € 0,15 / 0,40 per bladzijde, in kleur € 0,30 / 0,80 per bladzijde.

Je hoeft geen printkrediet op voorhand op te laden, maar betaalt achteraf aan de balie. 

 

Scannen

 

Wil je papieren documenten inscannen en naar een e-mailadres sturen?

Iedereen kan gratis gebruik maken van de scanner op zolder.

Je kan A4-formaat (blad) of A3-formaat (poster) inscannen.

 

Digitale Kiosk

 

Lees elke dag 14 kranten en 6 tijdschriften gratis digitaal in Het Predikheren. Dit kan met je eigen tablet, laptop of pc en op de internetpc's in Het Predikheren (niet met smartphone). 

Als je in Het Predikheren bent, surf je via het wifi-netwerk naar: bibliotheek.gopress.be.

Dankzij Het Predikheren heb je ook op andere Mechelse locaties toegang tot de Digitale Kiosk, zoals scholen en cultuurcentra.

Ga naar Digitale Kiosk >>

Digitaal Archief

 

Raadpleeg in Het Predikheren én thuis het digitale archief van kranten en tijdschriften. Let wel: de edities van vandaag en gisteren vind je hier niet in terug. 

Go Press Krantenarchief: diverse kranten en tijdschriften (vanaf jaren '90)

Archief Gazet van Antwerpen(1891-1976 en 2004)

Archief Gazet van Mechelen(1896-1953)

Ontdek het Krantenarchief >>

Test Aankoop

 

Laat je inspireren door de digitale tools en koopwijzers van Test Aankoop. Of zoek je juridische informatie over een miskoop die je begaan hebt? 

Je vindt het allemaal op de internet-pc's, op de zolder in Het Predikheren. Om toegang te krijgen tot het digitale abonnement van Test Aankoop, heb je een toegangscode nodig.

Vraag meer info aan de balie op zolder.

Ontdek Test Aankoop >>

Daisy Online

 

Daisy-titels zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Je luistert op je eigen ritme naar een vertelstem via een cd-schijfje, een app of een website. 

Er zijn 25.000 luisterboeken online beschikbaar, die je beluistert met je eigen toestel. Je leent max. 5 titels gelijktijdig uit, zonder uitleentermijn. 

In de jeugdbib vind je ook Daisy-schijfjes en een Daisy-speler. 

Ontdek Daisy Online >>

Predikheerlijk Tijdverdrijf

PT

 

Brien van Bibliotheek Mechelen nodigde je tijdens de coronaperiode elke dinsdag en donderdag uit voor een aflevering van Predikheerlijk Tijdverdrijf Voor Grote Gekooide Mensen. Gedurende 13 afleveringen verzorgden heel wat Mechelse schrijvers en artiesten de kijkers van bibplezier doorheen de quarantaine.

Jij keek toch ook? Herbeleef alle afleveringen met heel wat achtergrondinformatie.

Meer info >>