Een e-archief is een elektronisch archief van digitale documenten. Als lid heb je toegang tot een digitale versie van kranten en tijdschriften uit het verleden. Je kan ze in de bib lezen of via je eigen toestel bekijken waar je wil. Sommige e-tijdschriften kan je alleen in de bib lezen.

Gopress

Affiche Gopress

Via Gopress heb je in de bibliotheek én thuis toegang tot het digitaal archief van een heel aantal Vlaamse kranten en tijdschriften. Let wel: de edities van vandaag en gisteren vind je hier niet in terug.

In de bibliotheek kan je zonder in te loggen het Gopress archief raadplegen.

Van thuis uit moet je eerst aanmelden met je persoonlijke Mijn Bibliotheek-account.

Het krantenarchief doorzoek je via de zoekbalk op onze website. Let er wel op dat je eerst klikt op 'Krantenarchief' boven de zoekbalk.

Historisch archief Gazet van Antwerpen

Logo Historisch archief Gazet van Antwerpen

Leden van een openbare bibliotheek uit de provincie Antwerpen hebben gratis toegang tot het historisch archief van de Gazet van Antwerpen / Gazet van Mechelen.

De historische krantencollectie (vanaf 1891) van de Gazet van Antwerpen en Gazet van Mechelen wordt op dit moment gedigitaliseerd door uitgever Mediahuis en haar partners, de provincie Antwerpen, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het MAS, het stadsarchief van Mechelen en de Universiteit Antwerpen.

• Ontdek hoe de eerste wereldoorlog toendertijd beleefd werd.
  • Ga op zoek naar het verleden van jouw familie, buurt, vereniging, ...
  • Wie was de eerste adverteerder in de krant?
  • Lees de sportverslaggeving van je favoriete club.

Op dit moment is de periode 1891-1976 en 2004 tot nu reeds doorzoekbaar. Voor de Gazet van Mechelen is dat de periode 1896-1953.

Het 'Historisch Krantenarchief van GvA' kan je thuis raadplegen door aan te melden met je 'Mijn-bibliotheek' account via deze link.

Test-Aankoop

Het e-tijdschrift Test-Aankoop kan je alleen via een computer in de bib raadplegen.