Een e-archief is een elektronisch archief van digitale documenten. Als lid heb je toegang tot een digitale versie van kranten en tijdschriften uit het verleden. Je kan ze in de bib lezen of via je eigen toestel bekijken waar je wil. Sommige e-tijdschriften kan je alleen in de bib lezen.

Laptop

E-kranten en e-tijdschriften

De meeste Vlaamse kranten en tijdschriften hebben een elektronische versie.

Je hebt toegang tot e-kranten en e-tijdschriften uit het verleden: de edities van vandaag en gisteren vind je niet in het e-archief, de rest wel.

Bekijk hier een overzicht van de e-kranten en e-tijdschriften die beschikbaar zijn.

Surf naar de catalogus en log in op je persoonlijke Mijn Bibliotheek-account. Eenmaal ingelogd, check bij 'Digitale collecties' (links op het scherm) het aanbod van:

'GoPress' en het 'Historisch Krantenarchief van GVA'.

Het e-tijdschrift Test-Aankoop kan je alleen via een computer in de bib raadplegen.