E-boeken

Leen vanaf nu gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. 

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren. De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en kunnen overgezet worden naar de meeste courante e-readers. 

 

Hoe werkt het?

Bekijk help-video >>

1) Word lid van onze bib of vernieuw je lidmaatschap. Je kan online een nieuw lidmaatschap aanmaken.

2) Maak een Mijn Bibliotheek-profiel aan.

3) Wil je e-boeken lezen via:

OPGELET

  • Meld je aan op de website/bij de app en kies bij de aanmaak van je account in het keuzemenu voor: België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib 
  • De gegevens die je nodig hebt om toegang te krijgen tot je e-boeken-account zijn dezelfde als diegene die je gebruikt voor je toegang tot Mijn Bibliotheek.

Veel leesplezier!

 

Met welke toestellen werkt het?

Smartphone of tablet

Om e-boeken te ontlenen op een smartphone of tablet moet je de cloudLibrary-app installeren op je smartphone of tablet. De app is beschikbaar voor iOS (iOS 8 of recenter), Android (Android 4.1 of recenter) en ook voor de tablets (en niet de e-readers) van Amazon (Nook, Kindle Fire, Kindle Fire HD en Kindle Fire HDX).

Meer info vind je in de handleiding cloudLibrary voor tablet/smartphone apple of cloudLibrary voor tablet/smartphone android.

E-reader

Je kan de e-boeken lezen op bijna alle e-readers. Enkel de Kindle e-readers van Amazon zijn niet compatibel. Een beperkt aantal verouderde e-readers zijn ook niet bruikbaar.

In de handleiding cloudLibrary voor e-reader via Mac of cloudLibrary voor e-reader via Windows  wordt stap voor stap uitgelegd hoe je e-boeken via cloudLibrary op je e-reader kan plaatsen.

Heb je zelf geen e-reader? Dan kan je er een van de bib lenen. Klik hier om te zien of er nog e-readers beschikbaar zijn.

Computer

Om e-boeken te ontlenen via je computer ga je naar https://ebook.yourcloudlibrary.com/ en meld je je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel. 

Meer info vind je in de handleiding cloudLibrary voor pc .

Je kan met 1 Mijn Bibliotheek-profiel e-boeken tegelijk lezen op 7 verschillende toestellen. Via de bladwijzer kan je onthouden waar je zat in het boek.

 

Nog vragen?

Duik in de handleidingen:

Vragen of problemen? Neem dan contact op met de bib, we helpen je graag verder.

e-boeken_nieuw