E-readers zijn toestellen waarmee je op een scherm een e-boek leest. E-boeken zijn geen gedrukte boeken, maar bestaan alleen in elektronische 'inkt'. Je kan in de bibliotheek e-readers uitlenen. Als lid kan je ook Engelstalige e-boeken op je eigen toestel plaatsen.

E-reader

E-readers

Op elke e-reader vind je 5 Nederlandstalige e-boeken over een bepaald thema. Bekijk hier de thema's.

In de bib vind je leendoosjes waarop het thema en de titels vermeld staan.

Breng het leendoosje naar de uitleenbalie om de e-reader uit te lenen.

Je kan maximaal 1 e-reader uitlenen per lid. Bij het uitlenen ontvang je ook een oplader.

E-boeken

Er zijn meer dan 1000 Engelstalige e-boeken beschikbaar voor leden van de bib. Momenteel zijn er nog geen Nederlandstalige titels. Bekijk hier het aanbod.

Je kan 3 e-boeken tegelijk uitlenen, gedurende 3 weken. Daarna verdwijnt alles automatisch van je toestel.

Hoe kan je de e-boeken downloaden?

1. Download de cloudLibrary-app (iOS / Android) of installeer de software op je pc via de cloudLibrary-website
  2. Log in via je persoonlijke Mijn Bibliotheek-account.
  3. Klik op de cover van een boek voor meer informatie.
  4. Wil je het e-boek lenen, klik dan op de groene knop 'Borrow'
  5. Verbind je toestel met je pc en zet je e-boeken op je toestel

Met welk toestel kan ik de e-boeken lezen?

Je kan de e-boeken lezen op bijna alle e-readers, maar niet op een Kindle

Ook op een smartphone (iOS en Android), een tablet en op een pc.

Voor meer details: check www.yourcloudlibrary.com (onderaan).