Digitaal aanbod

Emails checken, de belastingsbrief online invullen of gewoon wat surfen op het web? Scannen, printen, kopiëren? Het Predikheren staat voor je klaar. Heb je nog vragen over digitale zaken? Bezoek eens de digidokters! Sommige digitale diensten zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Wifi-netwerk

 

In Het Predikheren kan iedereen gratis onbeperkt gebruik maken van het internet

Je hebt een eigen toestel nodig. Om je toestel te verbinden met het wifi-netwerk, heb je een paswoord nodig. Dit vind je op de schermen en aan de balie in Het Predikheren.

Verbind je toestel met het wifi-netwerk 'HetPredikheren' en geef het wachtwoord in.

Surfen maar!

Gratis wifi Stad Mechelen >>

Internetcomputers

 

Leden van de bib kunnen gebruik maken van een computer met internettoegang, maximum 2 uur per dag. Ben je geen lid, dan betaal je eerst een beperkt lidmaatschap van € 2 per jaar.

Elke computer gebruikt Windows en heeft een internetverbinding, een identiteitskaartlezer, een aansluiting voor je eigen hoofdtelefoon, meerdere usb-poorten en tal van programma's. Je kan een computer op voorhand reserveren. 

Printen

 

Wil je digitale documenten afdrukken op papier? Als lid kan je vanaf je eigen toestel of een internetcomputer van Het Predikheren gebruik maken van onze printer. Die vind je op zolder.

Je kan op A4-formaat (blad) of A3-formaat (poster) afdrukken. Printen in zwart-wit kost € 0,15 / 0,40 per bladzijde, in kleur € 0,30 / 0,80 per bladzijde.

Je hoeft geen printkrediet op voorhand op te laden, maar betaalt achteraf aan de balie.

 

Kopiëren

 

Wil je papieren documenten kopiëren en (meerdere keren) afdrukken ? Alle leden kunnen gebruik maken van de printer op zolder om te kopiëren. 

Je kan op A4-formaat (blad) of A3-formaat (poster) afdrukken. Kopies afdrukken in zwart-wit kost € 0,15 / 0,40 per bladzijde, in kleur € 0,30 / 0,80 per bladzijde.

Je hoeft geen printkrediet op voorhand op te laden, maar betaalt achteraf aan de balie. 

 

Scannen

 

Wil je papieren documenten inscannen en naar een e-mailadres sturen?

Alle leden kunnen gratis gebruik maken van de scanner op zolder.

Je kan A4-formaat (blad) of A3-formaat (poster) inscannen.

 

Digidokters

 

Zit je met vragen over een digitale kwestie? Werkt je gsm niet vlot? Of heeft je tablet vreemde kuren? Waarom start je laptop zo traag op? En hoe kan je best omgaan met de schermtijd voor je kinderen (en voor jezelf)? 

Elke 2e woensdag (13u-16u) en donderdag (16u-19u) van de maand staan de digidokters vrijwillig en gratis paraat.

De digidokters zoeken samen met jou naar een oplossing. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.

Bekijk tijdstippen >>

Mijn Bibliotheek

 

Mijn Bibliotheek is zeer handig! Als lid kan je zo online de uitleentermijn van je ontleende items verlengen. Ook kan je items reserveren.

Bovendien kan je de lidmaatschappen van gezinsleden koppelen aan jouw profiel, zodat je een mooi overzicht hebt van alle ontleende items. Je kan ook in hun naam verlengen. 

Verder heb je zicht op je kosten en kan je lijstjes maken met je favoriete items.

Ga naar MijnBibliotheek >>

E-boeken

 

Meer dan 1000 Engelstalige e-boeken lezen op je eigen toestel? Als lid kan je 3 e-boeken tegelijk uitlenen, gedurende 3 weken. 

Hoe? Download de cloudLibrary-app (iOS / Android) of installeer de software op je pc via de cloudLibrary-website. Log in via je persoonlijke Mijn Bibliotheek-account en klik op de cover van een boek voor meer informatie. Wil je het e-boek lenen, klik dan op de groene knop 'Borrow'. Verbind je toestel met je pc en zet je e-boeken erop.

Ontdek alle e-boeken >>

Digitale Kiosk

 

Lees elke dag 14 kranten en 6 tijdschriften gratis digitaal in Het Predikheren. Dit kan met je eigen smartphone, tablet of pc en op de internetpc's in Het Predikheren.

Als je in Het Predikheren bent, surf je via het wifi-netwerk naar: bibliotheek.gopress.be.

Dankzij Het Predikheren heb je ook op andere Mechelse locaties toegang tot de Digitale Kiosk, zoals scholen en cultuurcentra.

Ga naar Digitale Kiosk >>

Digitaal Archief

 

Raadpleeg in Het Predikheren én thuis het digitale archief van kranten en tijdschriften. Let wel: de edities van vandaag en gisteren vind je hier niet in terug. 

Go Press Krantenarchief: diverse kranten en tijdschriften (tot jaren '90)

Archief Gazet van Antwerpen(1891-1976 en 2004)

Archief Gazet van Mechelen(1896-1953)

Ontdek het Krantenarchief >>

Test Aankoop

 

Laat je inspireren door de digitale tools en koopwijzers van Test Aankoop. Of zoek je juridische informatie over een miskoop die je begaan hebt? 

Je vindt het allemaal op de internet-pc's, op de zolder in Het Predikheren. Om toegang te krijgen tot het digitale abonnement van Test Aankoop, heb je een toegangscode nodig.

Vraag meer info aan de balie op zolder.

Ontdek Test Aankoop >>

Daisy Online

 

Daisy-titels zijn luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Je luistert op je eigen ritme naar een vertelstem via een cd-schijfje, een app of een website. 

Er zijn 25.000 luisterboeken online beschikbaar, die je beluistert met je eigen toestel. Je leent max. 5 titels gelijktijdig uit, zonder uitleentermijn. 

In de jeugdbib vind je ook Daisy-schijfjes en een Daisy-speler. 

Ontdek Daisy Online >>