Events Jeugdbib

De jeugdbib barst van de energie! Er worden dan ook heel wat jaarlijks terugkerende evenementen georganiseerd en talloze éénmalige activiteiten. De activiteiten vind je terug in de kalender. De evenementen vind je hier. Klassiekers zijn de magische voorleesuurtjes en natuurlijk de jaarlijkse boekbabydag! 

Voorleessessies

 

Elke twee weken trakteren we je op voorgelezen verhalen, soms met een knutselmoment. Ook (groot)ouders zijn van harte welkom. Beleef samen de mooiste, grappigste en meest spannende verhalen.

 

Boekstart

 

Wanneer je met je kindje van 15 maanden op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om een gratis boekenpakket op te halen in de jeugdbib. We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Meer info >>

Schatten van Vlieg

 

Jaarlijks organiseert de jeugdbib gratis de Schatten van Vlieg: een avontuurlijke, culturele schattenjacht op verschillende locaties in Mechelen. Tip: doorheen het jaar kan je bij Uit-met-Vlieg terecht voor leuke activiteiten voor kinderen, mama's en papa's.

Meer info >>

Voorleesweek

 

Eén keer per jaar zetten we het voorlezen speciaal in de kijker. Tijdens de Voorleesweek organiseren we dagelijks meerdere voorleessessies en schenken we speciale aandacht aan de voorlezers zelf.

Meer info >>

Poëzieweek

 

Tijdens de jaarlijkse Poëzieweek staan gedichten in het centrum van de aandacht in Nederland en Vlaanderen. Samen gedichten schrijven of rappend rijmen? Poëzie komt tot leven in de bibliotheek, ook in de jeugdbib. 

Meer info >>

Jeugdboekenmaand

 

De jeugdbib doet elk jaar mee met de jeugdboekenmaand. Dan organiseren zoveel mogelijk Vlaamse scholen, bibliotheken en boekhandels leuke activiteiten rond jeugdliteratuur. Elk jaar is er een ander thema.

Meer info >>

Kinder-en Jeugd Jury

 

In de jeugdbib laten we graag kinderen aan het woord. Daarom organiseren we jaarlijks een boekenjury bestaande uit kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen.

Meer info >>