Events Jeugdbib

De jeugdbib barst van de energie! Er worden dan ook heel wat jaarlijks terugkerende evenementen georganiseerd en talloze éénmalige activiteiten. De activiteiten vind je terug in de kalender. De evenementen vind je hier. Klassiekers zijn de magische voorleesuurtjes en natuurlijk de jaarlijkse boekbabydag! 

De Leesjury

de leesjury logo

 

Hou je van verhalen en van boeken? Ben je een echt leesbeest? Lees dan mee met de Leesjury en stem voor het ‘beste jeugdboek van het jaar’!

De Leesjury is een boekenjury van kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar.

Meer info >>

De voorleeszondagen

Voorleesillustratie

 

Voorlezen is pure verwennerij… Tweewekelijks, op zondagvoormiddag, nemen de voorleesvrijwilligers van de bib de kinderen (vanaf 3j) mee naar wonderlijke nieuwe werelden.

Welkom in het theatertje op de zolderverdieping!

Boekstart

 

Wanneer je met je kindje van 15 maanden op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om een gratis boekenpakket op te halen in de jeugdbib. We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Meer info >>

Schatten van Vlieg

 

Jaarlijks organiseert de jeugdbib gratis de Schatten van Vlieg: een avontuurlijke, culturele schattenjacht op verschillende locaties in Mechelen. Tip: doorheen het jaar kan je bij Uit-met-Vlieg terecht voor leuke activiteiten voor kinderen, mama's en papa's.

Meer info >>

Voorleesweek

 

Eén keer per jaar zetten we het voorlezen speciaal in de kijker. Tijdens de Voorleesweek organiseren we dagelijks meerdere voorleessessies en schenken we speciale aandacht aan de voorlezers zelf.

Meer info >>

Poëzieweek

 

Tijdens de jaarlijkse Poëzieweek staan gedichten in het centrum van de aandacht in Nederland en Vlaanderen. Samen gedichten schrijven of rappend rijmen? Poëzie komt tot leven in de bibliotheek, ook in de jeugdbib. 

Meer info >>

Jeugdboekenmaand

 

De jeugdbib doet elk jaar mee met de jeugdboekenmaand. Dan organiseren zoveel mogelijk Vlaamse scholen, bibliotheken en boekhandels leuke activiteiten rond jeugdliteratuur. Elk jaar is er een ander thema.

Meer info >>