Events Jeugdbib

De jeugdbib barst van de energie! Er worden dan ook heel wat jaarlijks terugkerende evenementen georganiseerd en talloze éénmalige activiteiten. De activiteiten vind je terug in de kalender. De evenementen vind je hier. Klassiekers zijn de magische voorleesuurtjes en natuurlijk de jaarlijkse boekbabydag!

Voorleessessies

Elke twee weken trakteren we je op voorgelezen verhalen, soms met een knutselmoment. Ook (groot)ouders zijn van harte welkom. Beleef samen de mooiste, grappigste en meest spannende verhalen. Na afloop geniet je van een gratis aperitiefje, natuurlijk helemaal op kindermaat!

Bekijk data >>

Boekstart

Wanneer je met je kindje van 15 maanden op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om een gratis boekenpakket op te halen in de jeugdbib. We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Boekbabydag

Elk jaar organiseren we gratis een groot boekbabyfeest met theater, muziek, spelletjes, dans en fijne voorleeshoekjes. Voor één dag verandert Het Predikheren in een grote speelplaats waar alle kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar kunnen proeven, kijken, luisteren en spelen met verhalen.

Schatten van Vlieg

Jaarlijks organiseert de jeugdbib gratis de Schatten van Vlieg: een avontuurlijke, culturele schattenjacht op verschillende locaties in Mechelen. Tip: doorheen het jaar kan je bij Uit-met-Vlieg terecht voor leuke activiteiten voor kinderen, mama's en papa's.

Voorleesweek

Eén keer per jaar zetten we het voorlezen speciaal in de kijker. Tijdens de Voorleesweek organiseren we dagelijks meerdere voorleessessies en schenken we speciale aandacht aan de voorlezers zelf.

Poëzieweek

Tijdens de jaarlijkse Poëzieweek staan gedichten in het centrum van de aandacht in Nederland en Vlaanderen. Samen gedichten schrijven of rappend rijmen? Poëzie komt tot leven in de bibliotheek, ook in de jeugdbib.

Jeugdboekenmaand

De jeugdbib doet elk jaar mee met de jeugdboekenmaand. Dan organiseren zoveel mogelijk Vlaamse scholen, bibliotheken en boekhandels leuke activiteiten rond jeugdliteratuur. Elk jaar is er een ander thema.

Kinder-en Jeugd Jury

In de jeugdbib laten we graag kinderen aan het woord. Daarom organiseren we jaarlijks een boekenjury bestaande uit kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen.