Kinderen

Alle kinderen van 0 tot 13 jaar worden met open armen ontvangen in de jeugdbibliotheek. Ontdek onze uitgebreide collectie boeken, krijg leesadvies op maat of kom gewoon onze visjes voederen. Ook tal van activiteiten staan op het programma. Klassiekers zijn ondertussen de zondagse voorleesuurtjes en onder andere de jaarlijkse boekbabydag.

Boekstart

Boekstart

Wij zijn een Boekstart-bib! Wanneer je met je kindje van 15 maanden op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om een gratis boekenpakket op te halen in de jeugdbib. We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Meer info over Boekstart vind je hier

 

 

 

 

Boekbabydag

Afbeelding boekbabydag

Elk jaar organiseren we een groot boekbabyfeest met theater, muziek, spelletjes, dans en fijne voorleeshoekjes. Dit jaar was dat op 25 november 2018. De Boekbabydag is altijd een hoogdag voor onze kleinste kuikentjes. Samen met hen duiken we met onze snuiten in de mooiste verhalen van de bib. Voor één dag verandert de bib in een grote dierentuin waar alle kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar kunnen proeven, kijken, luisteren en spelen. 

 

 

 

Affiche zomer van vlieg

Schatten van Vlieg

Jaarlijks organiseert Vlieg in samenwerking met jeugdbib Mechelen en andere cultuurhuizen de Schatten van Vlieg: een culturele schattentocht op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel.

Het label Vlieg maakt het cultuur- en vrijetijdsaanbod voor families met jonge kinderen (-12 jaar) zichtbaar en herkenbaar. Ontdek leuke activiteiten voor kinderen, mama's en papa's via UitmetVlieg.

 

 

 

 

Voorleesuurtjes

Voorleesuurtjes

Elke twee weken trakteren we je op een mooi verhaal. Kom langs en geniet van de mooiste, grappigste en meest spannende verhalen. Ook (groot)ouders zijn van harte welkom. Na afloop trakteert de bib op een aperitiefje, natuurlijk helemaal op kindermaat!

Elke eerste WOENSDAG van de maand een voorlees- en knutselmoment telkens van 14 tot 16u voor kinderen (3+) i.s.m. De Nieuwe Weg.

Op ZONDAG voorlezen van 10.30 tot 11.30u voor kinderen (3+).