Kinderen

Alle kinderen van 0 tot 13 jaar worden met open armen ontvangen in de jeugdbibliotheek. Ontdek onze uitgebreide collectie boeken, krijg leesadvies op maat of kom gewoon onze visjes voederen. Ook tal van activiteiten staan op het programma. Klassiekers zijn ondertussen de zondagse voorleesuurtjes en onder andere de jaarlijkse boekbabydag.

 

Boekstart

Boekstart

Wij zijn een Boekstart-bib! Wanneer je met je kindje van 15 maanden op controlebezoek gaat bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, dan krijg je een uitnodiging om een gratis boekenpakket op te halen in de jeugdbib. We maken je op dat moment graag wegwijs in de bib en schrijven je kindje gratis in.

Meer info over Boekstart vind je bij hier

 

 

Boekbakydag

Boekbabydag

Elk jaar organiseren we een groot boekbabyfeest met theater, muziek, spelletjes, dans en fijne voorleeshoekjes. Dit jaar is dat op 25 november 2018. De Boekbabydag is een hoogdag voor onze kleinste kuikentjes. Samen met hen duiken we met onze snuiten in de mooiste verhalen van de bib. Voor één dag verandert de bib in een grote dierentuin waar alle kinderen van 0 t.e.m. 3 jaar kunnen proeven, kijken, luisteren en spelen. 

Meer info over de Boekbabydag vind je hier.

 

 

Vlieg

Schatten van Vlieg

Jaarlijks organiseert Vlieg in samenwerking met jeugdbib Mechelen en andere cultuurhuizen de Schatten van Vlieg: een culturele schattentocht op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. In de bibliotheek van Mechelen kun je deze zomer schatten zoeken van dinsdag 3 juli tot en met zondag 2 september. Alle info vind je hier.

Het label Vlieg maakt het cultuur- en vrijetijdsaanbod voor families met jonge kinderen (-12 jaar) zichtbaar en herkenbaar. Ontdek leuke activiteiten voor kinderen, mama's en papa's via UitmetVlieg.

Voorleesuurtjes

Voorlezen is leuk, gezellig én leerrijk! Daarom trakteert de bib op zondag regelmatig op een voorleesmoment, telkens om 10u30 en 11u. Iedereen vanaf 3  jaar is welkom, ook ouders en grootouders. Inschrijven is niet nodig. Dit jaar organiseren we nog voorleesuurtjes op:

  • 16 en 30 september
  • 14 en 28 oktober
  • 4 en 18 november
  • 2 en 16 december

Samen met vzw De Nieuwe Weg organiseren we van mei t.e.m. oktober 2018 ook een voorleesuurtje op elke 1ste woensdag van de maand. Van 14u tot 15u lezen we verhaaltjes voor en nadien gaan we een uurtje knutselen. 

Op zaterdag 1 december (14u-16u) organiseren we bovendien een extra voorleesmoment rond Sinterklaas.