KJV Mechelen

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. De juryleden lezen een selectie van 8 boeken per leeftijd en kiezen daaruit de drie mooiste titels.

Je kan dit gewoon vanuit je zetel doen als individuele lezer, maar je kan ook met andere kinderen samenkomen in leesgroepen om te praten over de boeken.

kjv

Hoe werkt het?

Als je alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, mag je stemmen! De Mechelse stemmen worden, samen met alle stemmen van heel Vlaanderen, verzameld en geteld. Hieruit komt per groep een winnaar uit de bus, die zich het beste jeugdboek van het jaar mag noemen.

Na de stemming zal je een uitnodiging krijgen voor het fantastische KJV-feest in mei 2021. Enkele auteurs en illustratoren van deelnemende boeken zijn dan telkens aanwezig. Tijdens het feest worden de winnaars van de KJV bekend gemaakt. We moeten dit jaar natuurlijk wel een beetje afwachten hoe dat feest er uit mag zien, door corona weet je wel... We duimen alvast dat het geweldig wordt!

Klinkt dit super-super-superleuk? Doe mee, word KJV-jurylid en kies de beste kinder- en jeugdboeken van leesjaar 2020-2021!