Nederlands leren

In de bibliotheek kan je Nederlands leren: samen spreken, toegankelijke verhalen lezen, grammatica leren, of gewoon een leuke Nederlandstalige film ontdekken. Met een rondleiding op maat verwelkomen we anderstalige nieuwkomers in de bibliotheek.

Taalpunt

Taalpunt

HetTaalpunt is een plek in de bib waar alles rond talen draait. Hier vind je leuke boeken om Nederlands te leren. Ook vind je er heel wat informatie voor anderstalige nieuwkomers. 

Rondleidingen op maat van NT2

Ben je leerkracht en wil je graag een rondleiding in de bibliotheek op maat van de klas? Geen probleem! We nemen jullie graag op sleeptouw en geven met plezier uitleg over de werking van de jeugd- en/of volwassenafdeling van de bib. We leiden jullie doorheen onze (digitale) collectie, geven uitleg bij het gebruik van onze catalogus en beantwoorden al jullie vragen. 

Vraag hier online een rondleiding aan of mail naar: uitleen.bibliotheek@mechelen.be.

Makkelijk lezen plein (MLP)

In de jeugdbibliotheek vind je het Makkelijk Lezen Plein. Hier staan boeken geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Handig voor anderstalige nieuwkomers!

Logo Omundo bibliotheekO Mundo bibliotheek

Mooie prentenboeken uit de hele wereld zijn online verzameld in de O Mundo- bibliotheek.

Meer informatie vind je hier