Nederlands leren

In de bibliotheek kan je Nederlands leren: samen spreken, toegankelijke verhalen lezen, grammatica leren, of gewoon een leuke Nederlandstalige film ontdekken. Met een rondleiding op maat verwelkomen we anderstalige nieuwkomers in de bibliotheek.

Taalpunt

Loge Taalpunt

Ben je nieuwkomer of anderstalige en wil je Nederlands leren of oefenen?
Of woon je hier al lang maar wil je beter Nederlands leren lezen en schrijven?

Kom dan naar het Taalpunt Nederlands in de bibliotheek.

 

 

Rondleidingen op maat van NT2

Ben je leerkracht en wil je graag een rondleiding in de bibliotheek op maat van de klas? Geen probleem! We nemen jullie graag op sleeptouw en geven met plezier uitleg over de werking van de jeugd- en/of volwassenafdeling van de bib. We leiden jullie doorheen onze (digitale) collectie, geven uitleg bij het gebruik van onze catalogus en beantwoorden al jullie vragen. 

Vraag hier online een rondleiding aan of mail naar: uitleen.bibliotheek@mechelen.be.

 

Makkelijk lezen plein (MLP)

In de jeugdbibliotheek vind je het Makkelijk Lezen Plein. Hier staan boeken geselecteerd vanwege het eenvoudiger taalgebruik, de duidelijke lay-out, de aansprekende omslag en de aantrekkelijkheid van de inhoud. Handig voor anderstalige nieuwkomers!

 

O Mundo bibliotheek

Logo O Mundo

O Mundo – een kleine Wereldbibliotheek is een project van Iedereen Leest dat de mooiste prentenboeken uit de hele wereld wil binnen brengen in multiculturele klassen.

Ook in onze bibliotheek kan je deze boeken bekijken en uitlenen. Klik hier om te zien welke boeken we hebben uit deze reeks.

Een overzicht van alle O Mundo boeken vind je op omundo.be.