Aangepaste bibliotheekwerking omwille van coronamaatregelen

Het Predikheren is geopend. Op deze webpagina vind je steeds alle up-to-date informatie in verband met onze dienstverlening.

Bibliotheekwerking

Openingsuren

• Maandag gesloten
  • Dinsdag en donderdag van 10.30u tot 19.30u
  • Woensdag en vrijdag van 10.30u tot 17u
  • Zaterdag van 10u tot 16u
  • Zondag van 10u tot 12.30u

Opgelet: op drukke momenten (woensdag, zaterdag en zondag) en schoolvakanties voorzien we een aparte wachtrij voor de jeugdafdeling. Gezinnen nemen een rood mandje bij het binnenkomen, volwassenen een zwart mandje.

Mondmaskerplicht

Vanaf vrijdag 29.10 volgen we in de bibliotheek de nieuwe maatregelen. Er is mondmaskerplicht in de bibliotheek.
In Barbib gelden de horecamaatregelen. Dit wil zeggen dat je je Covid Safe Ticket laat scannen. Daardoor vervalt de mondmaskerplicht op deze plek.

Tips voor een een kort en efficiënt bezoek:

• Vermijd wachten en kom tijdens de avondopeningen langs.
  • Via de catalogus kan je al heel wat opzoekwerk doen van thuis uit.
  • Een bibliotheekbezoek is nu geen gezinsuitstap. Kom met zo weinig mogelijk gezinsleden

Betalingen

• We aanvaarden nog wel cash maar vragen om bij voorkeur te betalen via Bancontact.
  • Aan alle uitleen-toestellen kan je contactloos betalen.

Bibliotheekbezoek

• Het bezoek is in de eerste plaats gericht op het uitlenen van materialen: boeken, dvd’s, cd’s...
  • Je kan de internetcomputers gebruiken en scannen, kopiëren en printen.
  • Je kan op de eerste verdieping tijdschriften en kranten lezen. Het aantal zitplaatsen is nog wel beperkt.
  • Studenten kunnen veilig en in alle stilte studeren in de bibliotheek in Het Predikheren. Op drukke momenten, zoals tijdens de examens, voorzien we een reservatiesysteem. De informatie hierrond vind je hier

Inleveren via de inleverbus

Inleveren van boeken gebeurt verplicht via de automatische inleverbus aan de zijkant van het gebouw (24u op 24u)

We bieden opnieuw een leuk najaarprogramma aan. Kijk hier op de website

Barbib

Barbib van Het Predikheren is open tijdens de openingsuren van de bib.
Opgelet, op dinsdag en donderdag sluit Barbib om 17u.

Vergaderzalen

Er is een aangepaste verhuurregeling. Meer info >>