Aangepaste bibliotheekwerking omwille van coronamaatregelen

Het Predikheren is, met een aangepaste bibliotheekwerking, open.

Om de gezondheid van bezoekers en werknemers te garanderen en om je bezoek zo aangenaam en veilig mogelijk te maken hebben we de nodige maatregelen genomen.

Bibliotheekwerking

Openingsuren en uitleentermijn

Openingsuren juli en augustus

• Maandag gesloten
  • Dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.30u tot 17u
  • Donderdag van 10.30u tot 19.30u
  • Zaterdag van 10u tot 16u
  • Zondag gesloten

Opgelet: op drukke momenten (woensdag, zaterdag en zondag) en schoolvakanties voorzien we een aparte wachtrij voor de jeugdafdeling. Gezinnen nemen een rood mandje bij het binnenkomen, volwassenen een zwart mandje.

10 minuten voor sluitingstijd worden er geen nieuwe bezoekers meer toegelaten.

We voorzien slechts een beperkte service aan de balies in de bibliotheek.

Tips voor een een kort en efficiënt bezoek:

• Vermijd wachten en kom tijdens de avondopeningen langs.
  • Via de catalogus kan je al heel wat opzoekwerk doen van thuis uit.
  • Een bibliotheekbezoek is nu geen gezinsuitstap. Kom met zo weinig mogelijk gezinsleden

Uitleentermijn

• Uitleentermijn van 4 weken (in juli en augustus: 6 weken)

Reservaties

• Reserveren van uitgeleende materialen is gratis. Voor het reserveren van materialen die niet-uitgeleend zijn betaal je € 1.

Betalingen

• We aanvaarden nog wel cash maar vragen om bij voorkeur te betalen via Bancontact.
  • Aan alle uitleen-toestellen kan je contactloos betalen.

Bibliotheekbezoek

• Het bezoek is in de eerste plaats gericht op het uitlenen van materialen: boeken, dvd’s, cd’s...
  • Je kan vanaf dinsdag 29 juni internetcomputers gebruiken en scannen, kopiëren en printen.
  • Je kan op de eerste verdieping tijdschriften en kranten lezen. Het aantal zitplaatsen is nog wel beperkt.
  • Studenten kunnen veilig en in alle stilte studeren in de bibliotheek in Het Predikheren, in de witte zaal van Arsenaal/Lazarus en in LDC Den Abeel. Reserveer hier je studieplek >>
  • Er geldt een maximum aantal bezoekers, dus we vragen om van het bezoek geen gezinsuitstap te maken.
    • We raden aan om je bezoek te spreiden en gebruik te maken van de avondopeningen op dinsdag en donderdag.
    • Kom met zo weinig mogelijk naar de bib.
    • Hou rekening met een mogelijke wachtrij tijdens het weekend.
  • Het dragen van een mondmasker in de bib is verplicht vanaf 12 jaar.

Inleveren via de inleverbus

Inleveren van boeken gebeurt verplicht via de automatische inleverbus aan de zijkant van het gebouw (24u op 24u)

Helaas zijn alle publieksactiviteiten geannuleerd wegens de coronamaatregelen.

Indien je een ticket kocht, zal je individueel gecontacteerd worden. Zo kan je je ticket omboeken naar een latere datum of je geld laten terugstorten.

Barbib

Barbib van Het Predikheren is open tijdens de openingsuren van de bib.

Vergaderzalen

Er is een aangepaste verhuurregeling. Meer info >>

Maatregelen naar bezoekers toe

• We voorzien ontsmettende handgel.

Denk eraan om:

• binnen en buiten minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden
  • regelmatig je handen te wassen en ontsmetten
  • steeds papieren zakdoeken te gebruiken
  • te niezen en hoesten in je elleboog

Andere richtlijnen om veilig het huis te verlaten, vind je hier.