Alternatieve bibliotheekwerking

Wegens de recente ontwikkelingen omtrent het COVID-19-virus zal Het Predikheren – Bibliotheek Mechelen gesloten zijn vanaf 13 maart tot en met 19 april, met mogelijke verlenging tot 3 mei 2020. Wel is er een alternatieve bibliotheekwerking, waarbij je pakketten kan bestellen en ophalen.

Hieronder vind je meer info over de bibliotheekwerking tijdens de sluitingsperiode:

• Inleverengebruik de inleverbus (aan de zijkant van het gebouw)
    • De inleverdatum voor alle materialen is automatisch gratis verlengd tot 20 april.
    • Er worden geen boetes of verlengtarieven aangerekend tot 20 april.
    • Items die je voorafgaand aan de tijdelijke sluiting hebt gereserveerd, kan je tot 14 dagen na de sluitingsperiode kosteloos ophalen.
  • Uitlenen:
    • gebruik het online webformulier om een bestelling te maken
    • of: bel naar:  015 40 44 70 (bereikbaar van dinsdag t.e.m. vrijdag tussen 10u en 13u).
      • per lid van de bib kan je een pakket aanvragen van max. 15 boeken, strips en/of dvd's
      • specifieke titels kiezen of reserveren is niet mogelijk
      • thema's of leeftijdscategorieën aanduiden is wel mogelijk
  • Je bestelling ophalen: bekijk de infopagina over hoe je een afspraak maakt
    • enkel op afspraak van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9 en 16 uur in Het Predikheren
    • iemand anders kan eventueel je pakket oppikken voor jou

Heb je een vraag betreffende de bibliotheekwerking, mail dan naar uitleen.bibliotheek@mechelen.be.

De basisdienstverlening van de stad Mechelen blijft behouden. Surf naar www.mechelen.be/coronavirus om het volledige overzicht te raadplegen.

Meer informatie rond het COVID-19-virus vind je op de website www.info-coronavirus.be.