Alternatieve bibliotheekwerking

Tot 2 juni kan je gebruik maken van een alternatieve bibliotheekwerking, waarbij je titels kan reserveren of pakketten kan bestellen en ophalen.

Hieronder vind je meer info over de bibliotheekwerking tijdens de sluitingsperiode:

• Inleveren:
    • Gebruik de inleverbus (aan de zijkant van het gebouw)
    • De inleverdatum voor alle materialen is automatisch gratis verlengd tot 28 mei.
    • Er worden geen boetes of verlengtarieven aangerekend tot 28 mei.
    • Items die je voorafgaand aan de tijdelijke sluiting hebt gereserveerd, kan je tot 14 dagen na de sluitingsperiode kosteloos ophalen.

• Uitlenen van een bibliotheekpakket:
    • Gebruik het online webformulier om een bestelling te maken of bel naar:  015 40 44 70 (bereikbaar van dinsdag t.e.m. vrijdag tussen 10u en 13u).
    • Per lid van de bib kan je een pakket aanvragen van max. 15 boeken, strips en/of dvd's
    • Je kan kiezen uit verschillende thema's of leeftijdscategorieën

• Uitlenen van specifieke titels:
    • Maximum 5 titels aan te vragen per lid
    • Deze dienst is gedurende de sluitingsperiode gratis
    • Aanvragen doe je in de catalogus via het Mijn Bibliotheek account.
    • Een instructiefilmpje over werken met een Mijn Bibliotheek account vind je hier

• Je bestelling ophalen:
    • Enkel op afspraak van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9 en 16 uur in Het Predikheren
    • Een afspraak maken doe je via dit formulier
    • Iemand anders kan eventueel je pakket oppikken voor jou
    • Personen die zich niet of moeilijk kunnen verplaatsen of die tot een zeer kwetsbare doelgroep behoren, kunnen een thuislevering aanvragen. Dit kan je aanduiden op het aanvraagformulier.

Heb je een vraag betreffende de bibliotheekwerking, mail dan naar uitleen.bibliotheek@mechelen.be.

De basisdienstverlening van de stad Mechelen blijft behouden. Surf naar www.mechelen.be/coronavirus om het volledige overzicht te raadplegen.

Meer informatie rond het COVID-19-virus vind je op de website www.info-coronavirus.be.