Bibliotheekregeling tijdens sluiting zomermaanden

100 dagen en dubbel zo veel boeken lenen

Van 1 juli tot en met 30 augustus sluit de bibliotheek haar deuren om te verhuizen naar de nieuwe locatie. Maar dit wil niet zeggen dat je tijdens de zomer geen boeken, films of cd's van de bibliotheek kan gebruiken.

Op zondag 30 juni 2019 kan je voor de laatste keer terecht in de bibliotheek in de Moensstraat in Mechelen. Daarna sluiten de deuren voorgoed en verhuist de hele werking naar Het Predikheren in de Goswin de Stassartstraat. Om die verhuis goed te laten verlopen, blijft de bibliotheek van Mechelen twee maanden gesloten.

Vanaf zaterdag 1 tot en met zondag 30 juni mag je uitzonderlijk 30 boeken, cd’s of dvd’s mee naar huis nemen in plaats van 15. En dat voor 100 dagen in plaats van vier weken.

Slimme inleverbus
Op 1 juli sluit ook de inleverbus in de Moensstraat. Heb je je boek al uitgelezen in de zomer? Geen probleem! Vanaf 1 juli is de slimme inleverbus van Het Predikheren, aan de zijkant van het gebouw, wel al operationeel. De slimme inleverbus scant de binnengebrachte materialen en haalt ze van de bibliotheekkaart. Vanaf de opening zal trouwens ook ín het gebouw een slimme inleverkast zijn. Je zet je boeken op de boekenplank aan het onthaal en de inlevering wordt automatisch voor jou verwerkt.

Tijdens de sluitingsperiode is het ook niet mogelijk om materialen te reserveren. Klanten met een openstaande reservatie zullen tijdens de sluitingsperiode gecontacteerd worden om te bekijken of de reservatie nog nodig is. Indien wel, dan kunnen zij deze boeken na de opening in Het Predikheren ophalen.

Heropening

Noteer het weekend van 31 augustus en 1 september alvast in je agenda, want dan opent de gloednieuwe bibliotheek in het gerestaureerde predikherenklooster. Op zaterdag zal een culturele parade vertrekken van de Moensstraat tot in Het Predikheren. De laatste te verhuizen boeken gaan dan mee. En op zondag voorziet de stad tal van leuke activiteiten. Meer informatie daarover volgt in de komende weken.