Een warme wens voor een fijne mens

Donkere dagen hunkeren naar warmte en genegenheid. Het Predikheren kon de afgelopen maanden op dat vlak veel betekenen voor haar publiek. Bezoekers gaven daarover fijne complimenten en dat deed deugd! Het is dit soort ‘deugd’ dat we met jullie willen delen. Hoe?

kaartjes

We willen samen met jou aan onze 14.000 actieve leden een wenskaart bezorgen.

Het Predikheren vroeg aan 15 Mechelaars om een wenskaart te ontwerpen die volgens hen die warmte en genegenheid uitstralen. Ze maakten stuk voor stuk pareltjes in de meest uiteenlopende stijlen. De ontwerpers van de kaartjes zijn: Ana Mihailovic, Assalah Osamah, Astrid Chamberland, Evelien Boden, Faranak Pourhamidi, Gudrun Makelberge, Heleen Destuyver, Margot Van Ransbeeck, Mia Vaes, Paulien De Hornois, Rita Jeltsch, Sara Vermeylen, Septian Priyatna, Tim Peeters en Veerle Hildebrandt.

Hoe gaan we te werk?

Wensen schrijven

  • We nodigen je uit om bij je bibliotheekbezoek één of meerdere kaarten te kiezen in één van schrijfstations in de bib. Voor de kinderen zijn kaarten gemaakt die hun eigen creativiteit prikkelen.
  • Schrijf minstens één kaart per bezoek, maar aarzel zeker niet om verschillende kaarten tegelijkertijd te schrijven. Wil je graag een aantal kaarten meenemen naar huis, om de woorden in alle rust te vinden? Geen probleem, maar bezorg ze wel terug in de bib.
  • Post je kaart of kaarten in het schrijfstation op de gelijkvloerse verdieping of geef ze af aan een balie. Heb je kaarten thuis geschreven, dan kan je ze ook posten in onze ‘echte’ brievenbus van Het Predikheren.

Verzendklaar maken

Alle kaartjes gaan in een handgeschreven envelop, want dit is een persoonlijk verhaal. We worden erg gelukkig als we mensen vinden die ons helpen bij het schrijven van alle adressen.* 
Wil jij je engageren om 50 enveloppen te schrijven?
Mail dan naar hetpredikheren@mechelen.be met de vermelding 'enveloppen schrijven’.
Dit werkje is helemaal veilig en corona proof. Je krijgt het materiaal mee naar huis en je bezorgt de enveloppen terug als de klus geklaard is.

Kaartjes bezorgen

Wil jij helpen om de verzendklare wensen in je eigen straat en/of omliggende straten te posten*, dan zou dit een enorme stap vooruit zijn!
Mail naar hetpredikheren@mechelen.be met de vermelding ‘wenskaarten posten’, dan spreken we verder met je af.

* Met de vrijwilligers sluiten we een vrijwilligersovereenkomst en vertrouwelijkheidsverklaring af waardoor ze gehouden zijn aan geheimhoudingsplicht en het vertrouwelijk behandelen van persoonsgegevens.

De actie Een warme wens voor een fijne mens lukt als we er samen voor gaan! We hebben meer dan 14.000 actieve leden, dus werk aan de winkel!

De actie loopt vanaf 08.12 tot 31.01.21
Ontdek nog meer hartverwarmende acties op Mechelen Houdt Je Warm