Help de bib verhuizen

Stap mee in de feestelijke parade van de oude bib naar Het Predikheren op 31.08. Help zo mee om de allerlaatste boeken te verhuizen in een parade vol taal, muziek en artistieke haltes.

Boekendragers gezocht!

Tijdens het weekend van 31 augustus en 1 september wordt de nieuwe bibliotheek ingewijd met tal van activiteiten. Op de precieze invulling is het nog even wachten, maar de stad lanceert wel al een oproep. 

Op zaterdag 31 augustus dragen we met zo veel mogelijk Mechelaars de laatste boeken van de oude bibliotheek in de Moensstraat naar de nieuwe bibliotheek in Het Predikheren. De stad organiseert daarvoor een literaire parade, waarbij iedereen die mee stapt één boek draagt en er af en toe gezamenlijk wordt voorgelezen.

De choreografie is in handen van Bart Van Gyseghem. De parade zal langs verscheidene culturele haltes passeren waar woord en beeld centraal staan. Ook de majoretten zullen mee marcheren en onderweg zullen woordkunstenaars op ladders klimmen om pamfletten en teksten met het publiek te delen.

Deze symbolische verhuisbeweging is pas een succes als vele Mechelaars, klein en groot, oud en jong hun steentje bijdragen. Hopelijk stappen we met honderden deelnemers de geschiedenisboeken in. De parade vertrekt om 17u en eindigt om 19u in de nieuwe bibliotheek.

 

Alle info én inschrijven via www.hetpredikheren.be