Mini-expo: ‘Reizen doorheen de tijd: Mechelaars in den vreemde en vreemdelingen in Mechelen’

Aan de hand van foto’s en verhalen uit het Stadsarchief van Mechelen komen bezoekers er te weten hoe mensen eeuwen geleden reisden. Hoe trokken Mechelaars eropuit en wat vonden vreemdelingen van onze stad?

Meer dan ooit gaan we op reis en doen we toeristische uitstapjes. Maar is dat altijd al zo geweest? Het antwoord is ja en er zijn zelfs vele reisverhalen, documenten en foto’s van bewaard in het Stadsarchief van Mechelen. Samen met de bibcollega’s van Het Predikheren goten onze stadsarchivarissen een selectie van indrukken van Mechelse reizigers en buitenlandse bezoekers in de mini-expo ‘Reizen doorheen de tijd: Mechelaars in den vreemde en vreemdelingen in Mechelen’. Je vindt de expo op het gelijkvloers bij de Collectie Mechelen en Antrolopologie.