Studeren in de bib

Tijdens de examenperiode in december en januari houden we in de bib plaatsen voor studenten (vanaf 16 jaar) vrij om te studeren. Tijdens deze periode kan je alleen studeren in de bibliotheek als je een studieplek hebt uitgeleend aan het onthaal.

Van 1 december tot en met 31 januari heeft de bibliotheek een studentenregeling.  Het Predikheren heeft tijdens deze periode 77 studentenplekken. Op de gelijkvloerse verdieping wordt de zaal Mandela ingericht, op de eerste verdieping kan je terecht in de kloosterbibliotheek en op de derde verdieping zijn er verschillende studieplekken aangeduid.

Tijdens deze periode kan je alleen studeren in de bibliotheek als je een studieplek hebt uitgeleend aan het onthaal.  Om een studieplek uit te lenen moet  je  lid zijn van de bib. Ben je nog geen lid dan kan je aan de hand van je ID een gratis studieplek-lidmaatschap laten maken aan de balie.

Iedere studieplek zal duidelijk worden aangegeven met een studieplekhoes over de stoel. Werkplekken zonder deze hoes zijn bestemd voor andere bibliotheekbezoekers, die er willen lezen en werken. De pandgang met kranten en tijdschriften op de eerste verdieping en taalpunt op de zolder, zijn geen studieplekken.

Je kan studeren tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Van dinsdag t.e.m. vrijdag kan je tussen 9u en 9u15 als student wel al vroeger naar binnen. Na 9u15 gaat de deur weer dicht tot 10u30. Op zaterdag en zondag geldt deze regeling niet, dan kan je enkel studeren tijdens de openingstijden.

Het Predikherenteam wenst je veel moed en duimt voor jullie!