Predikheerlijk Tijdverdrijf

Brien van Bibliotheek Mechelen nodigde je tijdens de coronaperiode elke dinsdag en donderdag uit voor een aflevering van Predikheerlijk Tijdverdrijf Voor Grote Gekooide Mensen. Jij keek toch ook?

Hieronder kan je alle afleveringen herbeleven en vind je heel wat achtergrondinformatie per aflevering.

Teaser

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4

Aflevering 5

Aflevering 6

Aflevering 7

Aflevering 8

Aflevering 9

Aflevering 10

Aflevering 11

Aflevering 12

Aflevering 13

Teaser:

Bekijk video >> 

Brien van Bibliotheek Mechelen deelt een prachtige Paasboodschap mee: Predikheerlijk Tijdverdrijf voor Grote Gekooide Volwassenen, elke dinsdag en donderdag om 20u. De nieuwste aflevering vind je hier en op onze Facebook-pagina. Vorige afleveringen vind je op ons YouTube-kanaal. Vragen of bijdragen? Mail naar: hetpredikheren@mechelen.be.

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

 

Aflevering 1: 

Bekijk video >> 

Copyright Delcampe

Tijdens de rubriek 'Ontroerend goed' leest Brien een fragment voor van Louis Paul Boon's De Kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat. 

Wist je dat Boon een kaft met krantenknipsels rond de moord op de kleine Cecilia Otte verzamelde, die zo de inspiratie vormden voor zijn prozaïsch gedicht over de "Kleine Eva".

Ontdek online het leven en werk van Louis Paul Boon ("Boontje"), de tegendraadse schrijver uit Aalst. En mis zeker niet de grote, fijne verzameling van zijn werken in Het PredikherenKlara's podcast neemt je - samen met bevoorrechte getuigen en sprankelende kenners – mee in Boons wereld. De Maan, onze enige echte Mechelse beeldsmederij, ging ook aan de slag met Boon, wat resulteerde in het theaterstuk “Kleine rode Eva”. 

Tijdens de rubriek 'De kers op de taart' speelt Brien een potje Scrabble.

Al decennia lang biedt Scrabble pret en verzet in vele huiskamers, ook online! Maar om passionele drama’s te vermijden,  toch even de spelregels bekijken. Ook na de Corona-tijden kan je blijven scrabbelen, want er zijn heel wat online clubs, waaronder de wekelijkse Scrabble-club van Mechelen!

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Taalknobbels: Elliz en Fara
 • Boek: Louis Paul Boon - De Kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat - Uitgeverij De Arbeiderspers
 • Afbeelding: Delcampe.net
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

 

Aflevering 2: 

Bekijk video >> 

dichtersvanwacht

Tijdens de rubriek 'Ontroerend goed' maak je kennis met de Mechelse Michèle Even die voorleest uit het werk van Alessandro Baricco.

Wil je nog meer ontroerd worden door het jonge theatertalent van Michèle, hou hier en daar dan je ogen en oren dan open. Ook is er 'Ultima Thule', een figuren- en beeldentheater uit Gent dat aan de slag ging met enkele werken van Baricco, bloedmooi theater: 'Zijde' en 'Negentienhonderd'. Leg je oor te luisteren over deze Italiaanse schrijver bij Guy Cassiers van Het Toneelhuis.

Rijkt je Italiaans verder dan de menukaart van de pizzeria, luister naar dan de maestro himself die voorleest uit zijn roman 'Emmaüs'. In 'Mr. Gwyn' is observeren en waarnemen erg belangrijk, dus dagen we je graag even uit met een leuke waarnemingstest. Of wat dacht je van een bucketlist, net als Mr. Gwyn met 52 dingen die je niet meer gaat doen : boeken opzij leggen, boeken negeren, zomaar voorbij de bibliotheek lopen, en ... vul zelf maar aan! 

Tijdens de rubriek 'De kers op de taart' geeft Brien een poëtische uitdaging.

Zin in een poëtisch onderonsje, bel dan naar het gratis nummer 0800 11 233 van de 'Dichters van wacht' van het Poëziecentrum. En om je poëtische ziel helemaal te ontroeren, kan je terecht bij prachtige, nostalgische poëzie-plaatjes

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Actrice: Michèle Even
 • Boek: Allessandro Baricco - Mr Gwyn - Uitgeverij De Bezige Bij
 • Muziek: Besound.com
 • Afbeelding: vzw Verb(l)ind
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

 

Aflevering 3: 

Bekijk video >> 

fiets

Tijdens de rubriek 'Ontroerend goed' maak je kennis met onze sportieve collega, flandrien Willem.

Willem bezit niet enkel een prachtig stel koersbenen, maar maakt ons ook wegwijs in een prachtig aanbod boeken rond wielrennen. Vooraleer je in zijn tips duikt, best even de juiste "koerstoon” zetten.

Naast al zijn tips die je in het filmpje hoort, zetten we nog even zijn absolute top 3 van 'kasseigoede' wielerboeken in de kijker:

Wielerman: In de kop van de koers : Renaat Schotte schreef zijn belevenissen als wielercommentator neer. Niet de platgetreden paadjes,maar net die verhalen die we nog niet hebben gehoord. Een lach en een traan! Goed gedaan Renaat! 

Bahamontes : Schitterend en kwalitatief wielertijdschrift dat vier keer per jaar verschijnt, ook in onze bibliotheek!

De Val : Absolute topper! Het debuut van auteur Mathias Declercq, die trouwens ook schrijft voor Humo en Bahamontes. Hierin vertelt hij het waargebeurde verhaal van 5 trainingsvrienden wiens leven in teken staat van de koers. Dit boek gaat over de droom van Dimitri De Fauw, Wouter Weylandt, Kurt Hovelinck, Bert Debacker en Iljo Keisse: profwielrenner worden. En hoe de koers hen bij elkaar brengt en weer uit elkaar rukt. Hartverscheurend! 

Tijdens de rubriek 'De kers op de taart' geeft Brien een uitdaging voor woorduitvinders.

Het Corona-virus kan dan wel schadelijk zijn voor de gezondheid, maar voor de creativiteit is het een zegen! Ontdek de allernieuwste coronawoorden. Of laat je eens gaan in een verzonnen taal. Spreek Dothraki uit 'Game of Thrones', leer alle talen uit Tolkien's Midden-Aarde en nog veel meer.

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Taalknobbels: Gijs en Toon
 • Wielrenner: Willem Vermost
 • Afbeelding: Miniatuurrenners.be
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

 

Aflevering 4: 

Bekijk video >> 

pluymerslois

In afwachting van de rubriek 'Klein Dictee' luister je naar de Mechelse jazz-artieste Loïs Pluymers.

Ontdek al de muzikale pareltjes van Loïs op haar Soundcloud. Smaakt dit naar meer, duik dan dra in onze fantastische jazzcollectie (platen en cd's). Of trakteer jezelf op een avondje jazz: trek je mooiste kleren aan, leg je haar goed, zet een lekker drankje klaar en geniet van een concert van de originele maker van 'Just the two of us', de grote jazzlegende Grover Washington Jr., 'Mister magic' himself ! Hou tenslotte onze agenda in de gaten: de Jazzzolder presenteert om de veertien dagen op vrijdagavond intieme jazzconcertjes in Het Predikheren. En vergeet ook onze maandelijkse Vinyl Sundays niet, op zondagvoormiddag, natuurlijk ook in Het Predikheren!

Tijdens de rubriek 'De kers op de taart' kan je deelnemen aan het Klein Dictee, geschreven door Ludo Permentier en voorgelezen door Frank Deboosere.

Viel dit minidicteetje in de smaak, kruis dan zeker al 9 oktober 2020 aan in je agenda! Dan is er weer een volgende editie van De Taalwijzen: het Groot Dictee Heruitgevonden. Dit is een dictee voor iedereen die graag speelt met letters. Het Groot Dictee Heruitgevonden werd vier jaar geleden effectief uitgevonden in de Bibliotheek van Mechelen! Bekijk zeker eens hoe het er vorig jaar aan toe ging.

Zit dicteeschrijven je echt in het bloed, lever dan dit jaar zelf de dicteetekst aan en doe mee aan de wedstrijd van Creatief Schrijven. Ter opwarming kan je alvast terecht bij de Taaltelefoon, het 'Alfabet der moeilijke woorden' en de Taalklik.

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Muziek: Loïs Pluymers met 'Just the two of us' op Soundcloud.be (origineel van Grover Washington Jr.)
 • Dictee: schrijver Ludo Permentier en voorlezer Frank Deboosere
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 5: 

Bekijk video >> 

GainsbourgTwin

Tijdens de rubriek 'Weet je raak' ontmoet je Rudolf Hecke, biograaf van Serge Gainsbourg. 

Rudolf Hecke kent als geen ander de grote en kleine geheimen van le Beau Serge. Deze Franse meester-provocateur zag het levenslicht op 2 april 1925 om 04u55 (bloedgroep B, sterrenbeeld Vissen), enkele minuten na zijn tweelingzus Liliane. Om zijn hypothetische 90e verjaardag te vieren maakte all-round performer Hecke zelfs een eigen song. Natuurlijk vind je Gainsbourg in onze collectie.

Al eens een blikje werpen op het huis van Gainsbourg, ter voorbereiding van je citytrip naar Parijs - ook al is zulk een plan tijdens lockdown wat onzinnig? Gainsbourg zou zeggen: “La connerie, c'est la décontraction de l'intelligence !” 

Tijdens de rubriek 'Ontroerend goed' leest Brien voor uit het werk van van John Coetzee, op suggestie van luisteraar Lieve Duponchee.

De Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar Coetzee schreef met de roman 'Wachten op de barbaren' een verhaal over medeplichtigheid, onverschilligheid of verzet. Hij inspireerde zich met het gedicht 'In afwachting van de Barbaren' uit 1898 van de Griekse dichter K.P. Kavafis. Ook wat Griekse sfeer nodig, omdat je Griekenlandreis in het water viel door corona? Je kan Coetzee's roman overigens ook als opera beleven, met muziek van Philip Glass. Of ben je meer gebeten door het cinemavirus? Haal je popcornemmertje erbij en geniet de filmversie van Ciro Guerra, met niemand minder dan Johnny Depp in de hoofdrol!

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Schrijver: Rudolf Hecke
 • Boek: John Coetzee - Wachten op de Barbaren - Roularta
 • Afbeelding: Twins-Supertwins
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 6: 

Tijdens de rubriek 'Probeersels die tot iets leiden of niet' laat Brien zich inspireren door het werk van Zaza.

De absurde humor van Zaza is een prachtig tegengewicht voor alle corona-besognes. Ontdek zijn tekeningen uit de tijd dat vrouwen nog hoeden droegen en mannen een echte snor. Nog meer absurd plezier vind je bij Plonk & Replonk.

Tijdens de rubriek 'Weet je raak' ontmoet je Thomas Eyskens, biograaf van Herman De Coninck. 

HDC

Herman De Coninck was een befaamde dichter met Mechelse wortels en schreef ondermeer het gedicht 'Cruijf', geïnspireerd door het voetbal. HDC was immers een atleet met taal en 26 letters, maar hij was ook gebeten door voetbal. Ontdek nog meer prachtig 'taal-gedribbel'! Geniet ook van Herman De Coninck in de Mechelse binnenstad: naast berenjacht met de kids, kan je dus ook op zoek naar poëtische plekken. Voor alle weetjes, verzameld en beschreven door Thomas Eyskens, kan je terecht in zijn beide boeken

Sport is vaak ook pure poëzie, dat bewijst deze kortfilm uit 1962. Zin om zelf je loopschoenen aan te trekken, dan kan je in het Middelheimmuseum op een artistieke manier aan je trekken komen. 

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Tekenaar: Zaza
 • Schrijver: Thomas Eyskens
 • Dichter: Herman De Coninck
 • Afbeelding: GVA - Ward Bosmans
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 7: 

Tijdens de rubriek 'Kleine vertellingen voor grote mensen' ontmoet je theatermaker Izzy Ismaïl L'Hamiti die nadenkt over het bewustzijn.

Vanaf nu mag Ismaïl L’Hamiti zeker niet aan je bewustzijn ontsnappen, dus bekijk hem in actie op de planken tijdens 'Iemand moet het doen' van ArsenaalLazarus en in de kortfilm Springstof.

Wist je dat 6 mei de verjaardag (164 jaar) is van Sigmund Freud, de vader van de zogenaamde 'psychoanalyse'. Vergeet ook zeker zijn minstens even intrigendere leerling Carl Jung niet. Voor lokaal talent in breinkrakers kan je terecht bij de Mechelse topneuroloog Steven Laureys, die net als David Lynch, een lans breekt voor transcendentale meditatie. Voor verdere bewustzijnsverruiming, kan je natuurlijk in de bibcollectie terecht!

beweging

Tijdens de rubriek 'Weet je raak' vertelt Lou over het woord 'tectyleren'. 

Omdat je door al die coronamaatregelen moeilijk in beweging kan blijven, bestaat de kans dat je wat bent vastgeroest. Tectyleer daarom mee met de bib om je eigen 'carrosserie' eens een goede onderhoudsbeurt te geven! Hoe? Bestel je bibliotheekpakket, maak enkele reservaties en begin al maar te oefenen op de muziek van 'Move it' van Cliff Richard & The Shadows!

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Talenknobbel: Lou
 • Theatermaker: Izzy Ismaïl L'Hamiti
 • Dichter: Nicky Aerts - Bewustzijn
 • Afbeelding: Andres
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 8: 

Tijdens de rubriek 'Ontroerend goed' ontmoet je theatermaker Jaouad Alloul die voorleest uit 'The Prophet' van Khalil Gibran.

Met de IDAHOT-week in het vizier, trekken we graag onze regenboogvlag op voor Alloul, multi-disciplinair artiest en LHBT-activist

Jaouad leest voor uit 'De Profeet' van Kahlil Gibran, één van de meest vertaalde boeken in de geschiedenis en geschreven door een Libanese mysticus. Als je de coronabeperkingen even wegdroomt, surf dan alvast digitaal naar het museum over Kahlil Gibran in Libanon.

"Music is the language of the spirit. It opens the secret of life bringing peace, abolishing strife” schrijft Gibran. In lijn met deze quote kan je Alloul's indrukwekkende performance 'Hard to love' ontdekken. Ons hart heeft hij alvast gestolen!

LGBT

Tijdens de rubriek 'Weet je raak' vertellen theatermakers Haider El Timimi en Gorgos Ocloo over Hazim El Madani.

Studio Shehrazade met Haider El Timimi en Gorges Ocloo van Kloppend Hert kan je nog eens aan het werk zien door de kalender van Arsenaal/Lazarus goed in het oog te houden! Hun performance werd geïnspireerd door een verborgen filmstudio van Hazim El Madani in Libanon. Hier kon men terecht voor het in beeld brengen van verlangens die minder conform waren binnen de huidige samenleving. 

De World Press Photo van 2015 deed hetzelfde en kwam voort uit de indrukwekkende fotoreportage rond homofobie van Mads Nissen. Niet in de studio gemaakt, maar genomen in de dagelijkse Russische realiteit. 

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Theatermakers: Jaouad Alloul, Haider Timini en Gorges Ocloo
 • Boek: De profeet van Khalil Gibran
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 9: 

Tijdens de rubriek 'Vrolijk van geest' nodigt Mark Uytterhoeven je uit tot een boekenkwis.

Vrolijk van geest, zo kennen wij Mark Uytterhoeven! Ook over 'happiness' heeft hij wel wat te vertellen. Uit zijn boekenkast diept hij enkele klassiekers, die zich volledig harmonisch laten lezen tot een uniek prachtexemplaar, getiteld: 'Vijftig tinten cholera of Belgium, gezelle liefde in tijden van  l’étranger”. De aparte titels vind je uiteraard in onze bib!

'L'étranger' van Albert Camus

'Liefde in tijden van cholera' van Gabriel Garcia Marquez

'Het verdriet van België' van Hugo Claus

'Vijftig tinten grijs' van E.L. James

'Waar zit die heldere zanger?' van Guido Gezelle

Fabuleus

Tijdens de rubriek 'Ontdekkingen uit het bibliotheekuniversum' deelt Johanna Pas haar favoriete LGBT-titels.

Johanna Pas van boekenhandel 'Kartonnen Dozen' inspireert  LGBT-lezers, ook specifiek voor het onderwijs. Voor lokaal talent aangaande theater met jongeren en gender kan je uitkijken naar de voorstellingen van fABULEUS. Enkele aanraders: 'Edward Twee', 'Softies', 'Passing the Bechdel-test' (fragment).

Een zeer aangrijpende kortfilm over homofobie, vind je in 'Waiting for color' van de Tsjetsjeense choreograaf  Kosta Karakashyan. Voor een feestelijke aflsluiter van de kleurrijke IDAHOT-week kan je terecht bij het concert van Rex Rebel en een stralende Sam Bettens.

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Boekenkwisser: Mark Uytterhoeven
 • Boekentipper: Johanna Pas van boekhandel en uitgeverij Kartonnen Dozen
 • Afbeelding: Fabuleus
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 10: 

Tijdens de rubriek Ontroerend goed' vertelt en rapt Elvis Peeters uit het werk van Hendrik van Veldeke.

Elvis Peeters - schrijver, dichter, performer en zanger naar ons hart: een literaire duizendpoot - vertelt over de eigenwijze, middeleeuwse minnestreel Hendrik van Veldeke en de hoofse liefde. Van Veldeke staat bekend als de grondlegger van de literatuur van de Lage Landen en staat als eerste in de 'Dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur vanuit Vlaams perspectief'.

In 2013 was hij de centrale figuur voor de 'Dag van de Oude Muziek' in Alden Biesen, waar klassieke muziekensembles aan de slag gingen met zijn teksten. Ook fABULEUS liet zich door Van Veldeke inspireren met de voorstelling 'Love Songs'. Net zoals het poppentheater FroeFroe met hun voorstelling 'Tropoi'. En nu we toch over middeleeuwen en eigenwijze liedjes hebben, toch even de Camelot-song van Monthy Pyhton vermelden!

Tijdens de rubriek 'Weet je raak' vertelt Herwig De Lannoy over de Spaanse griep in Mechelen. 

masker

Herwig De Lannoy vertelt over zijn boek 'Mechelen: een stad in volle vaart' over de Mechelse geschiedenis in de 20e eeuw. Hierin beschrijft hij hoe de Spaanse griep in 1918 Mechelen in diens greep hield. Anders dan tijdens de coronamaatregelen waren er toen geen quarantaineregels. Covid-19 lijkt ook niet zo dodelijk als de Spaanse griep in het begin van de 20e eeuw, maar toch blijft elke voorzorgsmaatregel belangrijk. Gelukkig zijn de mondmaskers toch wat praktischer geworden!

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Rapper: Elvis Peeters over 'Ik bid de liefde' van Hendrik van Veldeke
 • Schrijver: Herwig De Lannoy over 'Mechelen: een stad in volle vaart'
 • Afbeelding: Volkskrant.nl
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 11: 

Tijdens de rubriek 'Kleine verhalen voor Grote Mensen' vertelt Arno Moens uit het werk van Ruben Mersch.

dichtatuur

Arno Moens is dichter en performer, met sprekende voorstellingen als: 'De try-out was beter'. Ook is hij lid van het collectief Dichtatuur, een poëzie-democratie met enkele jonge stemmen die in onze bib regelmatig het podium innemen - en het publiek uiteraard ook!

Moens leest voor uit het boek van de filosoof Ruben Mersch, getiteld: 'Waarom iedereen gelijk heeft'. Hierbij selecteerde hij een fragment over de relatie tussen walging en moraliteit. Ondanks alle ethische kwesties verschijnt er volgens Pino uit Sesamstraat bij walging ook opluchting en plezier! Je kan de wereld der walging ook in onze bib ontdekken!

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Voorlezer: Arno Moens over 'Waarom iedereen gelijk heeft' van Ruben Mersch
 • Afbeelding: Dichtatuur
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 12: 

Tijdens de rubriek 'Weet je raak' beschrijven Fara en Elliz het woord 'bakvis'.

Minstens even treffend was de betekenisgeving van Louis Paul Boon. Niet alle jonge visjes zijn uiteraard bakvissen, in de bib vind je meer over de leefwereld der pubers. Of interpreteer het gewoon culinair: smakelijk!

Zeven dagen slapen

Tijdens de rubriek 'Kleine verhalen voor Grote Mensen' leest Zoë Joy Roelant voor uit eigen werk.

Roelant, creatieve duizendpoot uit Mechelen, schreef en publiceerde haar boek tijdens de coronamaatregelen, getiteld: 'Zeven dagen slapen'. Ondanks de titel vinden we haar boek allesbehalve slaapverwekkend, maar deed het ons wel dagdromen over heerlijke slaaprituelen, ochtendmensen, slaapliedjes, … 

Wakker liggen van de lockdown en social distance hoeft overigenis ook niet, en wel dankzij de schitterende Pino de Vittorio aan je bed en diens oud-Siciliaanse wiegelied. Komt de slaap echt niet, weet dan dat je absoluut niet de enige bent met dat probleem, aldus Annick Ruyts. Rustgevende troost vind je in elk geval bij Bert en Ernie. Kortom, na zeven nachten slapen opnieuw wakker worden met het eerste ochtendlicht: een aanrader volgens Nicole en Hugo.

Credits:

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Taalknobbels: Fara en Elliz
 • Voorlezer: Zoë Joy Roelant - 'Zeven dagen slapen'
 • Afbeelding: Zoë Joy Roelant
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen

Aflevering 13: 

Tijdens de rubriek 'Ontroerend goed' geeft theatermaker Bart Van Gijseghem literaire tips

voet

In onze laatste aflevering herinneren we de stoet waarmee het allemaal begon: een grootse parade naar Het Predikheren, gedragen door de vleugels van het publiek, in vuur en vlam gezet door Bart Van Gyseghem. Het Predikheren opende diens deuren met 1700 paraderende enthousiastelingen en aan de kop hiervan het enige echte paradebeest: Van Gyseghem in vol ornaat, met hoge hoed. 

Wanneer hij na coronatijd terug losbreekt uit zijn kot, kan je hem ongetwijfeld in volle actie zien op de theaterplanken met Theater Stap of met ‘tist ! Hij deelt drie bijzondere boeken met ons:

Eerst (hoe kan het anders) “Theaterbeesten” van Manu Adriaens. Hieruit citeert hij Julien Schoenaerts, een monument uit de theatergeschiedenis met een stem die tot ieders verbeelding spreekt. Voor Schoenaerts is een acteur die op toneel verschijnt te vergelijken met een religieuze verschijning in Lourdes!  

Vervolgens maken we kennis met Fernando Pessoa en zijn 'Boek der rusteloosheid'. Beleef het prachtige ritme van dit boek met de verfilming. Tijd verspillen, rusteloosheid, tijdservaring,… neem zeker eens de tijd om in de bib hierover te filosoferen.

Tenslotte is er Jean Marie Berckmans, Pafke, het meest concrete Mafke, een onverbiddelijk chroniqueur van de zelfkant én de goorste ellende. In de Brederodebuurt te Antwerpen vind je een blijvend eerbetoon, met een gedichtenmuur waarop een citaat en het portret van dit literaire fenomeen prijkt.

 • Camera en montage: Bert Toulet
 • Parademan: Bart Van Gijseghem
 • Afbeelding: Pinterest.com
 • Productie: Het Predikheren - Bibliotheek Mechelen