In de bibliotheek vind je allerlei verhalen. Er zijn verhalen die je in boeken kan lezen: dat zijn romans. Je hebt ook mini-romans en romans met grote letters. Er zijn zelfs verhalen op cd's om te beluisteren: de luisterboeken. Tenslotte heb je nog verhalen om te bekijken: stripverhalen en graphic novels.

Romans en luisterboeken

Romans

De meeste romans vind je in de grote zaal. Jeugdromans staan in de jeugdbibliotheek.

Luisterboeken vind je in de grote zaal. Er bestaat een specifiek aanbod van luisterboeken voor leden met een leesbeperking. Luisterboeken voor kinderen staan in de jeugdbibliotheek.

Op romans en luisterboeken kleeft een witte sticker met daarop de eerste 4 letters van de familienaam van de auteur.

Bijvoorbeeld: op boeken van de auteur Nicci French staan de letters 'FREN'.

Romans en luisterboeken staan alfabetisch gerangschikt volgens de familienaam van de auteur.

Opgelet! Sommige romans staan apart verzameld:

In de grote zaal:

• Thrillers
  • Historische verhalen
  • Reisverhalen
  • Science-fiction en Fantasy
  • Romantische verhalen
  • Waargebeurde verhalen
  • Grote letter-romans

In de inkomhal:

• Nieuwste romans (ook bekend als: Sprinters)
  • Kleine romans (ook bekend als: Dwarsliggers)

In de galerij:

• Romans 14+
  • Anderstalige romans (Frans, Engels, Duits, Spaans, ...)
  • Poëzie

In het magazijn:

In het magazijn bewaren we oudere romans. Je kan deze ook uitlenen: zoek de titel in de catalogus en vraag aan de infobalie om ze uit het magazijn te halen.

Stripverhalen en graphic novels

Strips

Stripverhalen vind je in de grote zaal. Jeugdstrips staan in de jeugdbibliotheek.

In de grote zaal zijn er ook graphic novels en informatieve boeken over stripverhalen en auteurs.

Op stripverhalen en graphic novels kleeft een witte sticker met daarop de eerste 4 letters van de naam van de stripreeks.

Bijvoorbeeld: op strips van de reeks Star Wars staan de letters 'STAR'.

Stripverhalen en graphic novels staan alfabetisch gerangschikt volgens de naam van de stripreeks.