Studenten

Stille studieplekken

 

Er zijn stille studieplekken in de Kloosterbib en soms ook in aparte zalen (1e verdieping). Tijdens drukke periodes of examenperiodes moet je op voorhand reserveren. Je kan hier een reservatie maken voor studieplekken van 17 augustus t.e.m 31 augustus.

Speciale bibkaart

 

Volg je de lerarenopleiding in Mechelen of loop je stage in een Mechelse basisschool? Ben je (bijna) actief in de kinderopvang?

Dan kan je - op vertoon van een geldige studentenkaart - gratis een speciale bibkaart aanvragen aan de balie van de jeugdbib. Hiermee kan je in de jeugdbib tot 25 kinderboeken tegelijkertijd lenen gedurende 84 dagen.

Boekenpakket aanvragen >>

Studentenkorting

 

Ben je 19 jaar of ouder, woon je niet in Mechelen en heb je een geldige studentenkaart?

Dan is de kostprijs van je jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage geen € 15 (standaardtarief voor niet-Mechelaars), maar € 10.

Bekijk alle tarieven >>

Digitale kranten & tijdschriften

 

Je school kan, net als in Het Predikheren, toegang krijgen tot het Digitale Archief en de Kiosk, vol kranten en tijdschriften. Lees zo elke dag 14 kranten en 6 tijdschriften gratis digitaal. Dit kan met je eigen tablet, laptop of pc (niet met smartphone).

Enige voorwaarde is dat je school beschikt over een vast IP-nummer voor toegang tot internet in de lokalen. Integreerbaar in het online leerplatform van je school!

Toegang aanvragen >>