Studenten

Zonder zorgen studeren? Tijdens de examenperiodes voorziet de bib een grote, stille studiezaal. Gedurende het schooljaar is de bibliotheek geschikt voor onderzoekswerk en boekbesprekingen. Er zijn ook handboeken voor verschillende vakken.

Samen studeren

 

Tijdens de examenperiodes (juni-juli en december-januari) voorziet Het Predikheren 70 studieplekken voor studenten en leerlingen (vanaf 15 jaar). Je hoeft geen lid te zijn.

Studieplekken worden gereserveerd per persoon op vertoon van de identiteitskaart. Er zijn voldoende stopcontacten en er is een sterk wifi-netwerk. Een volwassen begeleider houdt een oogje in het zeil.

Ontdek alle studieplekken >> 

Speciale bibkaart

 

Volg je de lerarenopleiding in Mechelen of loop je stage in een Mechelse basisschool? Ben je (bijna) actief in de kinderopvang?

Dan kan je - op vertoon van een geldige studentenkaart - gratis een speciale bibkaart aanvragen aan de balie van de jeugdbib. Hiermee kan je in de jeugdbib tot 25 kinderboeken tegelijkertijd lenen gedurende 84 dagen.

Boekenpakket aanvragen >>

Studentenkorting

 

Ben je 19 jaar of ouder, woon je niet in Mechelen en heb je een geldige studentenkaart?

Dan is de kostprijs van je jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage geen € 15 (standaardtarief voor niet-Mechelaars), maar € 10.

Bekijk alle tarieven >>

Digitale kranten & tijdschriften

 

Je school kan, net als in Het Predikheren, toegang krijgen tot het Digitale Archief en de Kiosk, vol kranten en tijdschriften. Lees zo elke dag 14 kranten en 6 tijdschriften gratis digitaal. Dit kan met je eigen tablet, laptop of pc (niet met smartphone).

Enige voorwaarde is dat je school beschikt over een vast IP-nummer voor toegang tot internet in de lokalen. Integreerbaar in het online leerplatform van je school!

Toegang aanvragen >>