Taalpunt

Op het Taalpunt kan je Nederlands leren: samen spreken, toegankelijke verhalen lezen, grammatica leren, of gewoon een leuke Nederlandstalige film ontdekken. Met een rondleiding op maat verwelkomen we anderstalige nieuwkomers in de bibliotheek.

taalpunt_legende.png

Nederlands leren

Ben je anderstalig en wil je Nederlands leren of oefenen?

Of wil je gewoon beter Nederlands leren lezen en schrijven?

Kom dan naar het Taalpunt Nederlands in de bibliotheek.

 

Lezen in het Nederlands voor beginners

Collectie Taalpunt

Op het Taalpunt vind je Nederlandstalige boeken op maat van beginners. Je kan er terecht voor boeken met eenvoudiger taalgebruik, duidelijke lay-out, leuke cover en toegankelijke inhoud. Handig voor anderstalige nieuwkomers! 

Bekijk in de catalogus >>

 

Collectie O Mundo

Op het Taalpunt vind je in de 'O mundo'- collectie prachtige prentenboeken uit de hele wereld. Deze prentenboeken hebben weinig tekst en zijn geschreven in andere talen. Sommige prentenboeken zijn voorzien van een vertaling in het Nederlands. Leuk voor jong en oud!

Bekijk in catalogus >>

 

Rondleidingen op maat van NT2 en OKAN

Logo O Mundo

Ben je leerkracht en wil je graag een rondleiding in de bibliotheek op maat van de klas? Geen probleem!  We leiden jullie graag doorheen onze (digitale) collectie, geven uitleg bij het gebruik van onze catalogus en beantwoorden al jullie vragen. We houden natuurlijk rekening met de taalvaardigheid van de groep. 

Rondleiding aanvragen >>