E-boeken

Leen Nederlandstalige en Engelstalige e-boeken via het platform cloudLibrary. Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel.

 • Wat heb je nodig?
  • geldig lidmaatschap,
  • een Mijn Bibliotheek-profiel
  • internettoegang
  • een computer, app of e-reader

Bekijk collectie Hoe werkt het? Veelgestelde vragen

eboek

Studieruimte

Studeren

Zoek je een stille plek om te studeren? Dan kan je het hele jaar door terecht in de Kloosterbib op de 1ste verdieping. Tijdens de drukke periodes is er ook plaats in een aantal vergaderzalen.

Omdat Het Predikheren een geliefde studeerplek is, werken we tijdens de blok- en examenperiodes met een reservatiesysteem. In december en januari kan je telkens vanaf 18u een plek reserveren voor de volgende dag. Wees er snel bij want de plaatsen vliegen de deur uit!

Praktisch

Klik hieronder op de knop 'Studieplek reserveren'.

Je bent elke dag welkom tijdens de openingsuren. Van dinsdag tot en met vrijdag kan je ook al binnen tussen 9 en 9.15u. Op maandag zijn we gesloten.

Er is een goede wifi-verbinding (gratis) en je kan ook kopiëren, printen en scannen.

Je mag je eigen drinken meebrengen, maar enkel in een afsluitbaar flesje. Zo hopen we onze houten tafels zo lang mogelijk mooi te houden.

Je eigen lunch kan je buiten, op de binnenplaats of in de picknickzone op het gelijkvloers opeten. Je kan ook een studentenlunch bestellen bij Barbib. Dat doe je via dezelfde pagina waar je een studieplek reserveert.

Wat heb je nodig?

 • een reservatieticket (digitaal of geprint)
 • een smartphone/laptop om je digitale ticket te tonen

Studieplek reserverenPrinten, kopiëren, scannen

student

Individueel meedoen met de Leesjury

Van oktober tot mei  |  3+tot18

De Leesjury is een jury van kinderen en jongeren. De juryleden lezen een selectie van zo'n 8 boeken per leeftijd en kiezen daaruit de drie mooiste titels. 

Lees je de geselecteerde boeken graag in een zelfgekozen volgorde en op je eigen tempo? Schrijf je dan in als individuele lezer van de Leesjury.

Bekijk collectie Hoe werkt het? Veelgestelde vragen

banner de Leesjury Lees je mee?

Digitale Week

23 tot 29 oktober 2023   3+tot18

Elk jaar in de laatste week van okober is het Digitale Week. Dan zetten we mediawijsheid voor jong en oud in de kijker, met speelse en serieuze accenten.

Ontdek de voor- en nadelen van digitale technologie aan de hand van een interactieve expo, digicafé’s en cursussen.

Binnenkort vind je hier het programma van 2022-2023.

tabooth

Klasbezoek 12+

Maandelijks bezoeken talloze klassen de bib. De eerste keer krijg je een rondleiding op maat van je klas, met uitleg over de werking van de (jeugd)bib: onze (digitale) collectie, het gebruik van onze catalogus. We beantwoorden uiteraard al jullie vragen! 

Opgelet: enkel per voorafgaande reservatie online.

Wat heb je nodig?

 • groepsbegeleiders
 • groepstransport heen en weer de bib 

MOMENTEEL KAN JE GEEN KLASBEZOEKEN 12+ AANVRAGEN