Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Van 20 tot en met 28 november zetten we graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

 

Voorlezen à la carte

wo 24.11 | 14u -  16u
za  27.11 | 10u30 - 12u30

De studenten ‘Spreken en Vertellen’ van het Mechelse Conservatorium laten hun lievelingsverhalen op jou los. Zoek hen op de gezelligste plekjes van de bibliotheek en kies zelf welk verhaal op hun menu jij het liefst wordt voorgelezen.

Alle leeftijden - Gratis - Zonder inschrijving

 

Voorleeszondag

zo 28.11 | 10u30 en 11u

 

Woordkunstenares Katelijne Billet leest in ons Theater drie verhalen uit de Leesjury-selectie voor. Schuif gezellig aan voor de interactieve vertellingen van ‘De Piraten Komen’, ‘Doe Die Deur Dicht’ &‘Stekelhaar is Echt Niet Raar’.

Vanaf 3 jaar - Gratis - Zonder inschrijving

 

Wijs maar niet uitgelezen

zo 28.11 | 10u30 - 12u30

 

Tijdens deze workshop verdiepen we ons in praktische tips bij voorleessessies aan personen met dementie, jong en oud. Ook wordt er ingegaan op het voorlezen voor ouderen in het algemeen. 

Voor jongeren en volwassen - Gratis - Met inschrijving

Schrijf je hier in >>

 

 

In de kijker: Jeugdboekenmaand 2021

Doorlopend

 

Tijdens de vorige editie van de Jeugdboekenmaand maakten maar liefst 100 Mechelse klassen hun eigen boek of Kamishibai-verhaal. De afgewerkte pareltjes stellen we deze week opnieuw tentoon in de Jeugdbibliotheek.

 

 

Op zoek naar leuke voorleesboekentips? Laat je in de Jeugdbib inspireren door onze selectie voorleesboeken voor iedereen tussen 0 en 99 jaar! Hieronder vind je alvast enkele aanraders uit Vlaamse Bibliotheken.

Eén kwartier, elk kind, elke dag: dat is de slogan van deze Voorleesweek. Doe mee en lees tijdens de campagneweek elke dag (minstens) een kwartier voor. Want dat maakt écht een verschil. Wil je daarbij kans maken op een boekenpakket? Meld je dan aan op de website van de VoorleesweekWie meedoet, krijgt een afdrukbare afvinkkalender cadeau om de voorleesmomenten bij te houden.